De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), 
te weten 霊 rei (‘geest’ of ‘ziel’) en 気 ki (‘energie’ of ‘levenskracht’).

 

Reiki is een alternatieve geneeswijze die energie door de therapeut naar de cliënt laat stromen. Deze universele energie helpt om aandoeningen te voorkomen, of aandoeningen te helpen genezen zonder de reguliere geneeskunde te kunnen of willen vervangen . Deze therapievorm kan wel aanvullen en het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleren .
Reiki vindt zijn oorsprong in Japan en wordt ook hier steeds populairder door onze groeiende bewustwording wat betreft het belang van onze gezondheid waardoor de stap naar alternatieve geneeswijzen zoals reiki steeds kleiner wordt.
Reiki is vergelijkbaar met alternatieve geneeswijzen zoals o.a, shiatsu en accupunctuur gezien het feit dat er gewerkt wordt met dezelfde universele energie .

Bij reiki wordt deze energie vooral gebruikt om de chakra’s en het netwerk van energiebanen weer in balans te brengen door blokkades weg te nemen zodat de energie weer goed kan stromen.

Reiki kan helpen bij fysieke , emotionele en mentale problemen maar ook versneld het genezingsprocessen . De behandeling geeft ontspanning , rust en bevordert het slaappatroon .

Wanneer mensen in staat zijn zich open te stellen voor een reikibehandeling is het voor iedereen een geschikte therapie en zal de intensiteit en het effect ervan mede beïnvloedt worden door de motivatie om spiritualiteit te verhogen om zo de energie in hogere mate te ontvangen .
Behalve bij ons in de praktijk is het ook mogelijk om een afspraak voor een thuisbehandeling te maken .

De behandelingen zijn voor volwassenen en kinderen met klachten op fysiek , emotioneel en mentaal gebied .

 

 

Een behandeling duurt circa een uur en kost 60 euro incl. BTW

Voor een Reiki behandeling aan huis rekenen wij 0.19 per km extra.